skip to Main Content
Anette Bargel.  Foto: Fotograf Peter Muld.

Guidning

En tur i buss eller båt, till fots eller i kajak eller på cykel går lika bra, valet är ert. Vi kan göra en stadspromenad eller gå i naturen. Guiden berättar om kultur, natur, nutid och historia under turen. Bohuslänska storheter som graniten, havet, sill & konserv, stenhuggeri och turism ingår givetvis i upplevelsen. Välkomna till Bohuslän!

kompasskurs_reseledare

Skräddarsydda program

Vi tar gärna fram ett skräddarsytt program för din Bohuslänresa, din grupp eller för ditt kryssningsanlöp. Att få välja ut bohuslänska pärlor som passar dina gäster och skapa ett trevligt program är bland det roligaste vi vet.
Salta Guiden skräddarsyr upplägg för föreningar och företag så att det passar er, och till ett rimligt pris.

australien kartbild

Reseledare

Reseledare på buss- och flygresor.

Platser som fungerar med kortare varsel; Sverige, Norge, Tyskland, Australien, Nya Zeeland, Holland liksom Kalifornien, Florida, Kiruna- och Jokkmokkstrakten, Stockholm.

Kontakta oss gärna

Vi hjälper gärna till att sätta ihop ett program som passar just er. Vad önskar du dig? En stadsvandring på en timme, ett halvdagsprogram med ett spännande besök, eller ett flerdagarsprogram med besök på flera orter, eller i Evert Taubes fotspår? Kontakta oss så sätter vi ihop ett program som passar just er.

Föredragshållare

Med initierad kunskap om Bohuslän, och stort hjärta för landskapet, erbjuds flera olika föredrag, på svenska och engelska. Oftast tillsammans med vackra foton och en proffsig presentation.

Några exempel:

  • Bohuslän i våra hjärtan: En inspirerande introduktion om Bohuslän med både bredd och djup, anpassat till åhörarna. Passar extra bra för gäster i landskapet.
  • Bohuslänska skärgårdspärlor: Anette vistas ofta och gärna i skärgården. Här bjuder hon på pärlor som väntar på ditt besök. Hon väver samtidigt in anekdoter, historia och skärgårdsliv.
  • Spännande kvinnor på 1800-talet: Om några spännande och omdanande 1800-talskvinnor. Samtidigt görs Sveriges förvandling begriplig – från bondesamhälle till industrialism och rösträtt för alla.
  • Paddlare och fyrplatser: Fyrplatser har en särskild lockelse för paddlare – men de ligger också långt ut i skärgården. Följ med på en personlig paddelresa ut till bohuslänska fyrplatser.

Saker att göra i Bohuslän

Back To Top