Skip to content
Havskräftor fotocredit_Jonas_Ingman_M2B-AB-3

Skaldjur i Bohuslän – ett måste att prova på när du är här. Skaldjuren anses tillhöra de bästa i Europa, säger matkonnässörerna och allra godast är de på hösten, när vattnet är kallt. Havskräftor, ostron, hummer, musslor, krabba och de goda räkorna.

Första måndagen efter 20 september är det hummerpremiär! Det är lika stort på kusten som älgjakten är inåt landet. Många tar ledigt från jobbet för att få i tinorna snabbt … går du nerför bryggan kan du få höra fiskargubbarna prata taktik med varann. Hummersäsongen är speciell att få uppleva på plats. Många restauranger erbjuder skaldjursmeny och man kan vara med på hummersafari.  Och så har vi havskräftor, de saftiga, goda! De är lovliga året runt, till skillnad från hummern, och safari går att ordna.

Vi kan sätta ihop din skaldjursupplevelse – allt från att boka bästa båten till lämpligaste restaurangen. Och ordna en exklusiv matupplevelse i fiskebod / ute i skärgården. Efter att ha arbetat många år i restaurangnäringen vet vi vad som krävs för en lyckad matupplevelse eller middag. Kontakta oss!

Nästa skaldjursupplevelse

Här kan du se och boka våra inplanerade skaldjursupplevelser.

krabbfiske

Havskräftor fotocredit_Jonas_Ingman_M2B-AB-3
Havskräftor fotocredit_Jonas_Ingman_M2B-AB-3
Back To Top