Skip to content
Stora kornö guide

Stora Kornö guidad upplevelsedag

Upplevelsedag och guidad promenad på vackra Stora Kornö i Lysekils skärgård.  Stora Kornö är en uppskattad ö som ägs av öborna. Här kan man uppleva ett genuint ösamhälle, ett marint kulturlandskap och spännande geologi. Vi börjar med skärgårdstur från Lysekil ut till ön cirka 30 minuter, med chans att få syn på säl och tumlare.  Framme får vi en guidad promenad i samhället och du får höra om livet på ön, händelser och personer som varit här.  Och hur hör Mors lille Olle ihop med Stora Kornö?  Vi vandrar sedan på öns stigar och besöker Klingkyrka, som är en intressant och ovanlig grotta bildad av havet. Vi lär om ön, växter och berg. Vi ser vackra vyer ut mot skärgård och horisont, och upplever också lummig grönska, flora och skärgårdshus.

Kornö är unikt, och är klassat som riksintresse genom sin fina och genuina bebyggelse. På ön finns också ett fint naturreservat som vi besöker.
Guiden Anette är uppvuxen i Lysekil och är hemtam på ön sedan barnsben. Hon är auktoriserad Bohuslänguide.
Halva tiden iland är med guiden, halva är tid till egna strövtåg och bad på öns fina badplats.

Vi går 3-4 km totalt, mestadels på gångvägar och stigar. Vi ska över rullstenar en kort bit på ett ställe, för de som vill med till Klingkyrka.

Turen genomförs i samarbete med rederiet Soten Sea Vision. Vi har hyrt ett av deras fartyg för vår utflykt. Fartyget har yrkesskeppare och fin salong om man vill sitta bekvämt … annars är det lätt att trivas ute på däck lutad mot relingen. Det går också fint att sätta sig uppe på soldäck och njuta utsikten ut över skärgården. Toalett finns ombord.

När: 5  maj 2024 kl. 09.30-17.00 Lysekil ToR.  Startplats: Havets hus brygga i Lysekil.
Endast föranmälan.

Pris 440 kr / biljett.

BOKA PLATS:

Boka genom att köpa din båtbiljett via swish här: 1233537917 Salta Guiden
Ange din mailadress och “Kornö 5maj” som meddelande. Du får en bokningsbekräftelse mailad till dig inom 48 timmar inkl. kartlänk.
Önskar du få biljetten som fint presentkort så ange det i swishmeddelandet och vilket namn presentkortet ska vara utställt på.

Inspirationsbilder:

Du får:

  • En fin utflyktsdag i skärgården
  • En kunnig guide som kan ön sedan barnsben
  • Uppleva en ö utan turlista
  • Kvalitetstid tillsammans
  • Natur-tid

Bra att veta:

  • Kläder efter väder
  • Turen genomförs i de flesta väder, tack vare bra båt och kapten.
  • Biljettpriset speglar nuvarande bränslepriser.
  • Hundar i koppel välkomna. Ej barnvagnsvänligt tyvärr.

Arrangör är Salta Guiden. Genomförs i samarbete med Bohusläns Guider och Studieförbundet Vuxenskolan Väst.

Önskas guidad tur för eget sällskap?: Vänligen kontakta mig med ert intresse på info@saltaguiden.se och ange namn, mobilnr och antal personer så ordnar vi gärna detta åt er.

Evenemanget är avslutat.

Datum

05 maj 2024
Expired!

Tid

09:30 - 17:00

Kostnad

440kr
QR Code
Back To Top