skip to Main Content
Stora kornö guide

Stora Kornö guidad upplevelsedag

Ett sista datum för sommaren 2021 är nu bokningsbart; sönd. 29 augusti.  Med en mindre, exklusivare båt som tar 12 passagerare.  Klicka på biljettknappen för att säkra era platser.  Pris 590 kr/person. 

Kan ni inte någon av dessa dagar/ önskas guidad tur för eget sällskap?: Vänligen maila mig med ert intresse på info@saltaguiden.se och ange namn, mobilnr och antal personer. Är tillräckligt många intresserade blir det en tur hösten 2021 och våren 2022 med. Jag kontaktar er med  det nya datumet så ni kan ta ställning till det.

Upplevelsedag och promenad på vackra Stora Kornö i Lysekils skärgård.  Stora Kornö är en uppskattad ö som ägs av öborna. Här kan man uppleva ett genuint ösamhälle, ett marint kulturlandskap och spännande geologi. Vi börjar med skärgårdstur från Lysekil ut till ön cirka 30 minuter, med chans att få syn på säl och tumlare.  Framme får vi en guidad promenad i samhället och du får höra om livet på ön, händelser och personer som varit här.  Vi vandrar sedan på öns stigar och besöker Klingkyrka, som är en intressant ”grotta” bildad av inlandsisen. Vi lär om ön, växter och berg. Vi ser vackra vyer ut mot skärgård och horisont, och upplever också lummig grönska, flora och skärgårdshus.  Vi gör lunch- och badstopp där du kan njuta av de salta böljorna.

Tid till egna strövtåg finns också.

Guiden Anette är uppvuxen i Lysekil, är hemtam på ön och är auktoriserad Bohuslänguide. Vi går 3-4 km totalt, mestadels på gångvägar och stigar. Vi ska över rullstenar en kort bit på ett ställe, för de som vill med till Klingkyrka.

Vi har hyrt båt för vår utflykt, en passagerarbåt med yrkesskeppare och med fin salong om man vill softa i soffan … annars lätt att trivas ute på däck lutad mot relingen – båten går fint i sjön.  Båten tar 12 personer.  Vi ber er att tänka bindande bokning och främst avboka vid sjukdom, så vi kan planera för båten.

När: 29 augusti kl. 10-16. Endast föranmälan. 

BOKA PLATS: Boka genom att köpa din båtbiljett här.

Inspirationsbilder:

 

Samlingsplats: 
Stenpiren, Norra hamngatan i Lysekil, intill Restaurang Publik . Kom i tid!  Nära till busshpl Norra hamnen och Gamlestan.

Ta med lunchmatsäck, vatten, kamera och vindtät jacka. Badkläder, keps och solglasögon. Skor med bra stöd / vandringskängor.

Parkering i Lysekils centrum. Ni kan behöva 15 minuter för att hitta parkeringsplats, det kan vara fullt nära båten. Parkeringstips kommer med i bokningsbekräftelsen. Räkna med p-avgift på de flesta ställena. Parkeringsappar fungerar på flera ställen.

Övrigt: Max 12 deltagare.  Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om de uppdateras.

Arrangör är Salta Guiden. Genomförs i samarbete med Bohusläns Guider och Studieförbundet Vuxenskolan Väst.

Evenemanget är avslutat.

Datum

29 jul 2021
Expired!

Tid

10:00 - 16:00

Kostnad

590 kr
Köp biljett här
QR Code

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top