Skip to content

Stångehuvud och vidare

Berättarvandring i Stångehuvud och vidare längs Lysekils nya strandpromenad Västerhavspromenaden.   Kustvandring med hänförande utsikt över bergen och längs bryggor. Kom med och upptäck Lysekils nära natur. Vi vandrar 8-10 km i vänligt tempo. Vi börjar med granitreservatet Stångehuvud, ett av regionens 7 underverk, med fyrhus och vackert rosa granit. Här finns intressanta växter och geologi. Vi vandrar vidare på klippor, med utsikt ut över skärgården, förbi stenbrottens lämningar och in på kronprinsessans stig. Vi får uppleva kulturmiljöer och småbåtshamnar, följt av bryggvandring i vackra miljöer och förbi fiskebåtar

Längs rutten berättar lysekilsfödda guiden Anette Bargel om Calla Curman, Stångehuvuds räddare, kulturhistoria, om Lysekil och om Bohusläns storheter som granit, stenbrytning och sill. Vi pratar också om blommor och växter. Vi är ute i 5 timmar, ofta på stigar/grusväg men även över hällar och klippor, med några knähöga nivåskillnader. Vandrare har möjlighet att korta sin rutt på flera ställen längs rutten. Guiden är Lysekilsbo och Bohuslänguide. Vandring cirka 9 km (åter startpunkt). Ta med matsäck för fika och lunch, gärna sittlapp. Stadiga skor / kängor rekommenderas.

Svårighetsgrad: Medel. Vi vandrar 8-10 km. och gör ett lunchstopp.

När: 20 maj  och 28 maj kl. 10.30-15.30 ca.  Endast föranmälan.

BOKA HÄR

Pris: 250 kr vuxen, 100 kr junior 8-12 år.
Fri avbokning till 48 timmar före guidningens startar.

Samlingsplats: 
Pinneviks parkering vid Gullmarsvallen i Lysekil. Kartlänk: https://goo.gl/maps/4ixd9n6rLCx.
Närmsta busshållplats heter Havets hus, knappt 10 min. promenad.

Ta med: matsäck för fikastopp och lunchstopp, vatten, vindtät jacka. Badkläder om du vill ta ett dopp på lunchen. Vandringskängor / skor med bra stöd rekommenderas.

Övrigt: Hundar välkomna. Ej barnvagnsvänligt tyvärr.  Max 30 deltagare, eller färre utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendation.

Arrangör Salta Guiden, i samarbete med Bohusläns Guider och Studieförbundet Vuxenskolan Väst.

Evenemanget är avslutat.

Datum

20 maj 2023
Expired!

Tid

10:30 - 15:30

Kostnad

250kr
QR Code
Back To Top