skip to Main Content
hummersafari hummerfiske hummeraktivitet

Hummersafari och kustvandring – Best of Lysekil

Kom och upplev Bohuslän när det är som bäst – under höst och hummersäsong! Salta vindar fyller sinnet och du får njuta både hummersafari, skärgård och vandring i denna upplevelse. Upplev hummerfiske, denna urgamla lokala tradition, tillsammans med vänner, Salta Guiden och kunnig yrkesskeppare. Du får en riktig Må bra-dag, med äventyr och avkoppling, långt borta från vardagen. Du lär dig mer om hummer, kustlivet och Lysekil.

Välj mellan att boka en lördag i Lysekil med/utan övernattning eller en hel helg.  Själva upplevelsedagen är på söndagen.

Vi startar söndagen med en kustvandring längs Lysekils nya, spektakulära bryggpromenad längs havet. En chans att lära mer om Lysekil och samtidigt njuta av vackra vyer, hav, granit och bryggor. Lunchmat ingår. Vi är ute i några timmar, med olika berättelsestopp. Vi vandrar ca 5 kilometer så vi har gott om tid på oss.

På eftermiddagen bär det av ut på hummerfiske, en spännande bohuslänsk upplevelse. Det blir både sjögung, berättelser och skratt – en tur att minnas länge. Du får nog vattenstänk på kinden medan tinan är på väg upp … spänningen stiger – hur många humrar finns i tinan? Du vittjar och sjösätter tinor i omgångar. På bekväma Fortuna har vi både salong och toalett. När vi fiskat klart åker vi iland och kokar hummern. När mörkret sänker sig avnjuter vi hummern i skepparens restaurang som vi har för oss själva hela kvällen.  Alla får en hel hummer var att äta, och dessutom finns buffé med räkor och havskräftor. Tro mig, detta blir en dag och kväll att minnas … länge.

Hummerturen varar i 4 timmar inkl. omklädning, där overall, stövlar och handskar ingår. Dryck köper du med ur skepparns kyl vid omklädning. Overallen är varm så vi kan trivas utomhus. Kaffe och te finns ombord.

BOKA HÄR

Vill du förlänga dagen till en helg? Lysekil har många sköna hotellsängar och lägenheter att hyra. Kanske väljer du sedan att strosa i Lysekil någon timme innan hemresan? Här finns vackra sekelskifteshus, ett mysigt centrum med park, konstgallerier,  en bra bokhandel och affärer med personlig och bra service. Här finns också ett välbevarat badortsområde och ett fint kallbadhus. Gott om chanser till ett dopp med!

Så här ser upplevelsedagen ut:

Upplevelsedagen
Datum att välja på: fredag 20 oktober,  lördag 28 oktober.

Detta ingår i priset på vald upplevelsedag:
Vandring med Salta Guiden, auktoriserad Bohuslänguide född i Lysekil. (Kl. 10-14.00)
Lunchmat utomhus under  vandringen
Hummersafari båttur inkl. yrkesskeppare (kl. 14-17.30 ca)
Hummermiddag på skepparens restaurang med 1 hel hummer/person med tillbehör, buffé havskräftor och räkor. Efterrätt: Kaffe/te & kladdkaka.  (Kl. 18-22.00/23.00).
Tillkommer: Måltidsdrycker.
Pris per person: 2300 kr.

Turen går bra att boka redan nu.
Vi hjälper dig gärna att boka logi i Lysekil. Mejla på info@saltaguiden.se så ordnar vi åt dig.

Sista anmälningsdag 7 dagar före respektive tur. Båten tar 12 gäster och är en trygg yrkesbåt.  Vid färre än 8 bokade ställs dagen in. Turen brukar bli fullbokad.

Frågor? Vänligen ring mig på 0705-776422 eller mejla info@saltaguiden.se

Arrangör: Salta Guiden som även har resegaranti.
Turen arrangeras i samarbete med Studieförbundet SV Väst och Bohusläns Guider.

Sova över?

Tips på bra boenden i Lysekil:

 • Strandflickorna (hotell & vandrarhem)
 • Grand Hotel Lysekil
 • Lokus hotell
 • Lysekil City Rooms and Appartments (hotellrum med gästkök och eget kylskåp)

Annat datum?

Är man ett sällskap på 8-12 som önskar en egen dag går det att ordna – hör av er till mig.

 

 • 00

  dagar

 • 00

  timmar

 • 00

  minuter

 • 00

  sekunder

Nästa förekomst

QR Code

Att göra i Bohuslän

paddling
saltön grundsund
vandra vid havet
kappsegling
klättring bohuslän

Om Salta Guiden

Salta Guiden erbjuder guide- och DMC-tjänster liksom reseledartjänster. Företaget erbjuder guidade upplevelser och skräddarsyr reseupplägg i Bohuslän, Dalsland, Västsverige och Norge för grupper och enskilda.
Alla rekommendationerna för Covid-19 följs. Vi arbetar genomgående med små grupper.

Salta guiden Anette Bargel är certifierad Bohuslänguide och guidar på svenska, engelska och tyska. Med hjälp av kollegor kan guidning även arrangeras på fler språk.

Medlem i Naturturismföretagen.
Medlem i Bohusläns Guider och Dalslands Guider, auktoriserad av Sveriges Guideförbund och Visita.

Vi samarbetar med Studieförbundet Vuxenskolan

Språkväxlare

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top