skip to Main Content
hummersafari och hummermiddag

Hummersafari och kustvandring – Best of Lysekil

Kom och upplev Bohuslän när det är som bäst – under höst och hummersäsong! Salta vindar fyller sinnet och du får njuta både hummersafari, skärgård och vandring i denna upplevelse. Upplev hummerfiske, denna urgamla lokala tradition, tillsammans med vänner, Salta Guiden och kunnig yrkesskeppare. Du får en riktig Må bra-helg, med äventyr och avkoppling, långt borta från vardagen. Du lär dig mer om hummer, kustlivet och Lysekil.

Välj mellan att boka en hel helg i Lysekil eller en söndag med övernattning. Eller en vardag med eller utan övernattning.

Vi startar dagen/helgen med en kustvandring. En chans att lära mer om Lysekil och samtidigt njuta av vackra vyer, hav, granit och bryggor. Lunchmat ingår.

Sen bär det av ut på hummerfiske, en spännande bohuslänsk upplevelse. Det blir både sjögung, berättelser och skratt – en dag att minnas länge. Du får nog vattenstänk på kinden medan du drar upp tinan … spänningen stiger – hur många humrar finns i tinan? På bekväma Fortuna har vi både salong och toalett, och hummerkok. När vi fiskat klart kokar vi hummern och äter den på plats ute i skärgården … i hamnen på genuina Kornö. Rätt mat på rätt ställe, och alla får en hel hummer var att äta. Tro mig, detta blir en helg att minnas … länge.

Hummerturen varar i 4 timmar inkl. omklädning, där overall, stövlar och handskar ingår. Dryck köper du med ur skepparns kyl vid omklädning, eller bär med hemifrån. Overallen är varm så vi kan trivas utomhus. Och skulle nu vädret slå helt backut kör vi iland efter fisket och äter inomhus på kaptenens pub.

När kvällen är klar väntar en skön hotellsäng på dig, och en lugn morgon med en god frukostbuffé. Kanske väljer du sedan att strosa i Lysekil någon timme innan hemresan? Här finns vackra sekelskifteshus, ett mysigt centrum med park, konstgallerier,  en bra bokhandel och affärer med personlig och bra service. Här finns också ett välbevarat badortsområde och ett fint kallbadhus. Gott om chanser till ett dopp med!

Så här ser paketet ut:

Ankomst 23 okt lördag:
Vandring med Salta Guiden 12-15.30, lunchmat ingår
2-rätters middag på ankomstdagen kl. 18.30
2 nätter i Strandflickornas Strandvilla
Frukostbuffé och sänglinne ingår.
Hummersafari 24 okt. kl. 14-18 ca
Hummermiddag i det fria med 1 hel hummer med tillbehör
Tillkommer: Dryck.
Pris för allt per person i delat dubbelrum 140cm bred säng: 3690 kr
Pris soloperson 140cm bred säng:  4990 kr


Ankomst 24 okt söndag:

Vandring med Salta Guiden 10-13, lunchmat ingår
Hummersafari 24 okt. kl. 14-18 ca
Hummermiddag i det fria med 1 hel hummer med tillbehör
Tillkommer: Dryck.
1 natt i Strandflickornas Strandvilla
Frukostbuffé och sänglinne ingår.
Pris per person i delat dubbelrum 140cm bred säng: 2395 kr
Pris soloperson 140cm bred säng:  2990 kr

24 okt. delta utan övernattning
Vandring med Salta Guiden 10-13, lunchmat ingår
Hummersafari kl. 14-18 ca
Hummermiddag i det fria med 1 hel hummer med tillbehör
Tillkommer: Dryck.
Pris per person: 1850 kr

Ni som bokar hela helgen har också några timmar på rummet mellan vandring och middag. Väljer ni att boka en natt istället för två får ni en fullmatad upplevelsedag med både vandring och hummersafari och sedan kopplar ni av med hotellets lugn.

Boka genom att ange ankomstdatum och sedan antal personer och samma antal biljetter. Då blir rumspriset och antal nätter rätt.

Boka 23 eller 24 okt. här

Är man ett sällskap som önskar en egen dag går det att ordna – hör av er till mig.

Arrangeras i samarbete med Studieförbundet SV Väst och Bohusläns Guider.

Evenemanget är avslutat.

Datum

23 okt 2021
Expired!

Tid

12:00 - 23:00

Kostnad

1850-4990 kr
QR Code

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top