skip to Main Content

Guidad båttur Uddevalla-Bassholmen med tid iland

Följ med M/S Byfjorden till vackra Bassholmen på Bassholmens dag. Du kan kliva ombord i Uddevalla, i Henån eller på Bassholmen. Kryssningen går i vackra omgivningar längs fjordarna och i spännande trånga passager, medan vi njuter av vyerna. Guiden berättar intressant om vad vi ser, om Bassholmen och om Bohuslän.

Den 14 juli firas Allmogebåtens dag på Bassholmen, ett uppskattat arrangemang med feststämning och många båtar på vattnet. Föreningen Allmogebåtars båtar som normalt ligger förtöjda vid bryggan är nu under segel och det finns chans att följa med ombord.

Bassholmen är en rik kultur- och naturskatt mitt i de vackra Nordströmmarna, nära Uddevalla, Orust och Lysekil. Här finns vandringsleder, grillplatser och ett rikt sjöfågelliv. Här finns också föreningen Allmogebåtar och deras museum är väl värt att besöka. Här kan du lära dig mer om de olika båtarna, sill- pch fraktfart i Bohuslän och känna doften av nytjärade båtskrov.

Tider
Uddevalla avgång: 09.30 – Henån påstigning cirka kl 10.50  – Bassholmen kl 12. (preliminär tid)
Bassholmen 16.00 – Uddevalla 18.00

Biljett

Biljett bokas genom Skärgårdsbåtarna Uddevalla. Tel. 0522-698480. Det går fint att köpa biljett direkt på deras hemsida (se länk till höger). Där kan ni välja att boka biljett med eller utan mat. Ett tips är att maten ombord brukar vara väldigt god och efterrätt med kaffe/te brukar också ingå. Ombord finns även bar med rättigheter, smörgåsar, glass och annat gott.

 

Evenemanget är avslutat.

Taggar:

Datum

14 jul 2018
Expired!

Tid

09:30 - 18:00

Platser

Södra hamnen
Södra Hamnen, Uddevalla
QR Code

Att göra i Bohuslän

paddling
saltön grundsund
vandra vid havet
kappsegling
klättring bohuslän

Om Salta Guiden

Salta Guiden erbjuder guide- och DMC-tjänster liksom reseledartjänster. Företaget erbjuder guidade upplevelser och skräddarsyr reseupplägg i Bohuslän, Dalsland, Västsverige och Norge för grupper och enskilda.
Alla rekommendationerna för Covid-19 följs. Vi arbetar genomgående med små grupper.

Salta guiden Anette Bargel är certifierad Bohuslänguide och guidar på svenska, engelska och tyska. Med hjälp av kollegor kan guidning även arrangeras på fler språk.

Medlem i Naturturismföretagen.
Medlem i Bohusläns Guider och Dalslands Guider, auktoriserad av Sveriges Guideförbund och Visita.

Vi samarbetar med Studieförbundet Vuxenskolan

Språkväxlare

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top