skip to Main Content
Skaldjur – Bohusläns Big 5

Skaldjur i Bohuslän – ett måste att prova på när du är här. Skaldjuren anses tillhöra de bästa i Europa, säger matkonnässörerna och allra godast är de på hösten, när vattnet är kallt. Havskräftor, ostron, hummer, musslor, krabba och de goda räkorna.

Första måndagen efter 20 september är det hummerpremiär! Det är lika stort på kusten som älgjakten är inåt landet. Många tar ledigt från jobbet för att få i tinorna snabbt … går du nerför bryggan kan du få höra fiskargubbarna prata taktik med varann. Hummersäsongen är speciell att få uppleva det på plats. Många restauranger erbjuder skaldjursmeny och man kan åka ut på hummersafari.  Och så har vi havskräftor, de saftiga, goda! De är lovliga året runt, till skillnad från hummern.

Vi kan sätta ihop din skaldjursupplevelse – allt från att boka lämpligaste restaurangen till bästa båten. Och ordna en exklusiv matupplevelse i fiskebod / ute i skärgården. Efter att ha arbetat många år i restaurangnäringen vet vi vad som krävs för en lyckad matupplevelse eller middag. Kontakta oss!

krabbfiske

Havskräftor fotocredit_Jonas_Ingman_M2B-AB-3

Havskräftor fotocredit_Jonas_Ingman_M2B-AB-3

Back To Top