Om Salta Guiden | Västkusten | Westsweden | Salta Guiden
skip to Main Content

Om Salta Guiden

Salta Guiden drivs av Bohuslänguiden Anette Bargel.

Salta Guiden erbjuder guide- och reseledartjänster. Guidade turer i Bohuslän och även i närliggande områden som t.ex. Oslo och Dalsland – övriga områden på förfrågan. Aktuella och publika guidningar visas här. Publika turer ges främst sommartid.

Anette Bargel är auktoriserad Bohuslänguide och guidar på svenska, engelska, tyska och ganska god norska. Med hjälp av kollegor kan guidning även arrangeras på fler språk. Salta Guiden skräddarsyr upplägg för föreningar och företag så att det passar er, och till ett rimligt pris.

Medlem i Bohusläns Guider.  HLR-träning sker varje år.
Auktoriserad av Sveriges Guideförbund och Visita.

Anette Bargel

Namnet Salta Guiden: Jag har varit rederitjänsteman, jag är paddlare och dykare. Född i Lysekil och älskar havet sedan barnsben.  Här på kusten är salt även ett verb och kännetecknar någon eller något med driv, och med glimten i ögat.

australien kartbildReseledartjänster erbjuds också. Platser jag kan väl är Sverige, Tyskland, Norge inkl. Svalbard, Holland, Australien, Nya Zeeland, Florida, Kalifornien. I Sverige trivs jag extra bra i Kirunatrakten, Jokkmokk, Stockholm och Bohuslän. Välkommen att ta kontakt med era idéer eller för att få ett förslag!

Jag har bott 1,5 år i Australien (Perth & Sydney) och arbetade då på reklambyrå. Därefter nästan lika länge i USA, varav mest i Kalifornien under America’s Cup, sen Florida där jag arbetade på segelbåtar och Hawaii, där jag var en månad och fotograferade regattan Kenwood Cup. Därefter seglade vi iväg mot Australien.

Under mina fem arbetsår i en norsk koncern i Oslo passade jag på att besöka och kartlägga populära destinationer i Norge: Lofoten, Hurtigruten, Svalbard, Stryndalen, Stavanger, Bergen, Flom & Norway in a nutshell, m.m. Vanliga helger tillbringade jag ofta i Hemsedal, med riktigt fin skidåkning.

Back To Top